Vandra i Vetlanda kommun

Adress: Storgatan 5B, 574 32 Vetlanda Visa karta

Adress: Storgatan 5B, 574 32 Vetlanda

Det finns ett antal kortare vandringsleder i Vetlanda med omgivningar. Illharjen runt, Klockesjön, Höglandsleden och den historiska vandringen i Vetlanda är exempel på leder som ger dig fina natur- och kulturupplevelser till fots.

Hälsans Stig - 5 kilometer - Start Vetlanda Torg och runt hela Kvarndammsområdet och längs bäckstråket tillbaks till torget. Tid 1 timme.

Illharjenrundan - 2,7 kilometer - Start i Vetlanda. Tillgänglig vandringsled även för rullstolsburna och barnvagn. Leden går genom Illharjens naturreservat och utefter Emån. Tid 1 timme.

Klockesjön - 10 kilometer - Start Ramoa äventyrsbyn. Runt Klockesjön är det en varierad terräng med odlingslandskap och skogar. Den idylliska kyrkbyn Ramkvilla ligger som en pärla där sjöarna Örken och Klockesjön möts. Tid 2 timmar.

Historisk vandring - 3,1 kilometer - Start i Vetlanda. Följ med på en historisk vandring i Vetlanda stad - från det medeltida bysamhället till den moderna handelsstaden. Tid 1 timme.

Höglandsleden, en del av Smålandsleden. Hela Höglandsleden är på totalt 44 mil, 142 kilometer av leden ligger i Vetlanda kommun. Leden bjuder vandraren på blandade upplevelser från ren vildmark till levande landsbygd. Du kan göra stopp längs leden och ta en kopp kaffe i något av landsbygdscaféerna och övernattningsmöjligheter finns i vindskydd, stugor och herrgård.

Vetlandarundan - 27 kilometer - Start Östanå vid Korpstugan. En natur- och kulturhistorisk vandring i Emådalen och Vetlandas omnejd. Det finns möjlighet att dela sträckan i kortare etapper. Tid 3 - 4 timmar.

Till rundorna finns en vägbeskrivning med en presentation av sevärda platser som passeras under turerna. Karta och beskrivningar finns att köpa på Vetlanda Infocenter för 20:-/ per karta eller att ladda ner på vår webb.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 0,2 km

Närliggande boenden

Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 14,3 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 68 meter
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 783 meter
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!