Vetlanda Museum

Adress: Kyrkogatan 31, 574 31 Vetlanda Visa karta

Adress: Kyrkogatan 31, 574 31 Vetlanda

Vetlanda Museum är ett konst- och kulturhistoriskt museum, som årligen arrangerar omkring tio tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konsthantverk och form. Permanenta utställningar i museet fokuseras kring lokal kulturhistoria.

Vetlanda museum är ett kommunalt konst- och kulturhistoriskt museum med uppgift att dokumentera, vårda och berätta om Vetlandas natur- och kulturarv. Detta gör museet bland annat genom att delta i kultur- och utvecklingsprojekt och genom att ge stöd och service till organisationer, hembygdsföreningar, företag och enskilda.
Med korta beslutsvägar vill vi skapa möjligheter och vara delaktiga i kreativa möten för våra besökare och kulturvänner. Vi satsar på fri entré och kultur för alla.
Själva museibyggnaden ligger i stadsparken och är inrymt i den gamla tingsbyggnaden från 1938. I den gamla tingssalen visas årligen 10-14 tillfälliga utställningar inom nutida bildkonst, konsthantverk och form.
I våra permanenta rum visas lokala konstnärer så som Marcus Larsson, Ludvig Frid, V.A Isaksson, David Edström, Adolf Jonsson och Karl Andersson.
Två fantastiska textila mässhakar, med brodyr som kommer från våra Njudungskyrkor, visas i ett kyrkohistoriskt rum. I rummet intill får vi försmak av våra lokala mineralförekomster och ett av Greve Bielkes gustavianska mineralskåp visas här.
I vår entré möter man handelsboden med intressant utbud av varor och information.

Öppettider: Tisdag-söndag klockan 12.00-16.00. Helgaftnar och helgdagar stängt.

Vetlanda museum har tre filialmuseer varav två sköts på entreprenad. Ädelfors Gruv- och mineralmuseum, Högarps bymuseum och Vetlanda skolmuseum.

Show more

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 (0)383-973 54
 • Gatuadress
  Kyrkogatan 31
 • Postadress
  574 31 Vetlanda
 • E-post
 • Öppettider
  tis kl. 10-16, ons-sön kl. 12-16 from med den 6/1 tis-sön kl. 12-16

Avstånd

 • Tågstation
  Vetlanda Resecentrum 0,2 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 289 meter
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 836 meter
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Hotell och pensionat

Ädelfors Folkhögskola Hotell

Avstånd: 6,9 km
Ädelfors folkhögskola erbjuder 3-stjärnigt hotellboende året runt samt vandrarhemsboende sommartid. Liksom övriga Ädelfors folkhögskola är hotell- och vandrarhemsdelen tillgängliga för funktionsnedsatta personer.