Byestads Gravfält

Adress: Byestad, 574 32 Vetlanda Visa karta

Adress: Byestad, 574 32 Vetlanda

Gravfältet är Smålands största med 325 anläggningar.

Ut med den gamla landsvägen Vetlanda-Oskarshamn ligger i dag en enorm anläggning från vår forntid, ett gravfält. Det består även unik sexudd, sex treuddar, 18 runda stensättningar, två rektangulära stensättningar samt två klumpstenar. Det finns spår av en forntida väg. Gravfältet anlades troligt vis under vikingatiden (slutet av järnåldern). En gav har blivit undersökt, en ryttargrav. I gravmaterialet återfanns delar av en hästs utrustning. En ryttargrav tyder på att personen som för upp emot 1200 lades i graven var av högre status.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 2 km

Närliggande boenden

Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 12,2 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 2 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 2,7 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!