Repperda Gravfält

Adress: Repperda, 570 15 Holsbybrunn Visa karta

Adress: Repperda, 570 15 Holsbybrunn

Repperda järnåldersgravfält är ett av länets vackraste gravfält.

Ut med väg 142 ligger Vetlanda kommuns näst största gravfält. Idag finns 130 fornlämningar, bestående av 30 högar, 60 rösen samt 40 stensättningar. På ett antal rösen har odlingssten påförts. Under järnåldern, den tid då gravfältet anlades var det troligt vis större. Under år hundraden av odling har delar av anläggningen förstörts. På gravfältet står även en runsten med ett flätkors. Texten på stenen lyder som följer " Boe satte denna sten efter Torgör (sin) broder". Runstenens kristna kors står som kontrast mot det hedniska gravfältet och ger en inblick i den spännande och omvälvande tid som definierar 1000-talet i våra trakter.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 14 km

Närliggande boenden

Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 1,4 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 6 km
Wallby Säteri är ett litet hotell på landet utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 6,2 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar