Ekenässjöns industri- och musikmuseum

Adress: Smedjevägen 6, 574 50 Ekenässjön Visa karta

Adress: Smedjevägen 6, 574 50 Ekenässjön

Inte bara ett museum – utan tre muséer finns att upptäcka i Ekenässjön. Industrimuseum, Nostalgimuseum och Musik- och instrumentmuseum.

Skickliga och tekniskt kunniga hantverkare från orten har här byggt upp Ekenässjöns industrier med glasbruket så som det var under första delen av 1900-talet. Det är ett sagoland i miniatyr, där det mesta också kan startas elektriskt.
Här visas också modellsamlingen "Ett stänk av nostalgi" som består av ett 40-tal modeller och uppfinningar, även här ett exklusivt trähantverk. Bl a visas en flygande zeppelinare.
Ekenäs Glasbruks Museum visar på olika tekniker att förädla glas.
I en nybyggd del finns det numera ett Instrument-och Musikmuseum med donerade instrument och skivor m.m från Asta och Sven Franzén.
Visning endast med guide.
Ring 072-741 55 79 för information och bokning.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 9 km

Närliggande boenden

Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 20,4 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 8,9 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 8,8 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.