Skärbäcks kanal

Adress: 574 74 Ramkvilla Visa karta

Adress: 574 74 Ramkvilla

Skärbäcks kanal är ett trevligt utflyktsmål i Ramkvilla.

Skärbäcks kanal i Ramkvilla grävdes ut för hand mellan 1917 och 1922 för att ordna elförsörjning till ett antal hushåll. En kvarn och ett sågverk byggdes vid det uppdämda fallet, men totalförstördes vid en brand år 1946.
Idag är kanalen ett trevligt utflyktsmål, vilket den upptrampade stigen på kanalbanken vittnar om. Ramkvilla hembygdsförening har hand om skötseln av kanalen, för att säkra kanalen som besöksmål och historisk miljö.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 31 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 31,5 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 30,8 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 27 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.