Erikshester gårdsbutik

Adress: Erikshester 2, 574 91 Vetlanda Visa karta

Adress: Erikshester 2, 574 91 Vetlanda

Gårdsbutik och gårdscafé i unik lantlig miljö. Här kan barnen se lammen skutta i hagarna. I caféet serveras våfflor, smörgås och hembakat ekologiskt bröd till kaffet. I butiken finns fantastiska lammskinn och andra skinnprodukter, ullplädar och en mängd andra nytto- och presentartiklar.

Erikshester gård är en KRAV-certifierad fårgård på Småländska höglandet strax söder om Vetlanda.
Här bedrivs lammproduktion med ca 165 tackor av rasen gotlandsfår. På våren föds närmare 300 lamm som går med sina mammor hela sommaren och håller hagar och betesmarker öppna.

Gårdsbilden består av 20-talet gamla byggnader som till största delen är flyttade hit och uppsatta under årens lopp. Här finns gäststuga, gårdskapell/lusthus, gårdsbutik och gårdscafé. Senaste tillskottet är en gammal ladugård som flyttats hit under vintern och nu rymmer gårdens höns och kycklingar tillsammans med flasklamm och en kanin. I ladugården kan barn hoppa i hö och utanför finns en liten lekplats för barnen.

Nytt för 2017 är en minigolfbana med 12 banor.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 (0)383-125 81
 • Mobilnummer
  0046 073-041 88 04
 • Gatuadress
  Erikshester 2
 • Postadress
  574 91 Vetlanda
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Sommaren 2017 gäller följande; 27/5 - 27/8 lör-sön kl. 11-17 Se även företagets hemsida eller enligt överenskommelse.

Avstånd

 • Tågstation
  Vetlanda Resecentrum 6 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 6,4 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 11,2 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.
Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 6,4 km
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.