Stadsvandring – Vetlanda stads historia

Adress: 574 32 Vetlanda Visa karta

Adress: 574 32 Vetlanda

Följ med Mikaela Söderberg, arkeolog och historiker, på en spännande vandring genom Vetlanda stad som startar för 6000 år sedan då den första lilla skaran människor vandrade uppför Emån till den plats som vi idag kallar Vetlanda.

Under resan kommer ni få bekanta er med bland annat de första vikingarna i Njudung och jätteskelettet i Vetlanda kyrka. Ni kommer få ta del av tragiska kärlekshistorier, spännande affärsidéer och bubblande komedier med Åsa-Nisse i spetsen. Vandringen börjar vid Kvarndammen och avslutas i natursköna Forngården.

Mikaela håller även föreläsningar om Vetlanda och Emån där man får följa de första människornas vandring upp för Emån för 6000 år sedan fram till kyrkans framväxt och slutet av Medeltiden. I föreläsningarna ges en inblick i varför människorna valde att slå sig ned just här, hur de levde kring Emån och vilka spår av dem som vi kan se idag.

Vandringar och föreläsningar anordnas endast efter överenskommelse med Mikaela Steibach (fd Söderberg). De kan även hållas på engelska.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 0,2 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Best Western Vetlanda Stadshotell

Avstånd: 131 meter
Best Western Vetlanda Stadshotell är ett klassiskt hotell i hjärtat av Vetlanda och Småland. Våra gäster förväntar sig lite mer, det är därför de väljer Best Western Vetlanda Stadshotell.
Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 880 meter
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 14,3 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.