Cykla dressin - Åseda - Hultanäs - Triabo

Adress: Järnvägsgatan 4, 364 30 Åseda Visa karta

Adress: Järnvägsgatan 4, 364 30 Åseda

Cykla dressin på Smalspåret! Denna allt mer populära aktivitet, att på spåret cykla rakt ut i naturen in i de djupa skogarna, kan du uppleva inte långt från Vetlanda!

Det är ett äventyr för gammal eller ung, ensam eller med hela familjen och det är oerhört lätt att trampa med järnhjul mot järnräls!
Varför inte ha picknick antingen vart du vill eller på någon av de iordningställda rastplatserna, ingenting är så bra för aptiten som att äta i en vacker glänta mitt i naturen!
Kanske är temperaturen i vattnet lagom så att du vill ta ett dopp när du passerar en glittrande sjö.

Dressiner utlämnas i Åseda efter förbeställning och du kan vara ute en halv eller en hel dag. När du kommer tillbaka har du inte bara trampat i Vetlanda kommun i Jönköpings län utan faktiskt passerat genom alla tre Smålandslänen!
Vissa tider på sommaren, då det är uppehåll i tågtrafiken, kan man cykla hela sträckan Virserum-Åseda.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 (0)495-108 08
 • Gatuadress
  Järnvägsgatan 4
 • Postadress
  364 30 Åseda
 • E-post
 • Webbsida
 • Öppettider
  Se företagets hemsida.
 • Prisinformation
  Se webbplatsen

Avstånd

 • Tågstation
  Vetlanda Resecentrum 33 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 21,5 km
Wallby Säteri är en personlig mötesplats strax utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 16,4 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 27,4 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.