Smalspåret - Nostalgitåg Hultanäs - Åseda

Adress: Hultanäs 15 , 3464 33 Åseda Visa karta

Adress: Hultanäs 15 , 3464 33 Åseda

Åk nostalgitåg på smalspåret i sommar och upplev 50-talet! De klassiska rälsbussarna som är orange och gula rullar med cafévagn med hembakat om söndagarna men även vid olika evenemang!

I Hultanäs i ena kanten av Vetlanda kommun kan du stiga på nostalgitåget och återuppleva de rälsbussar som var det modernaste 50-talet hade att bjuda!
Hela familjen uppskattar en sådan resa, från den som är gammal nog att ha åkt till skolan med dem ner till barn och barnbarn!
Rälsbussen vaggar sakta genom ett landskap som är så småländskt det kan bli medan man i cafévagnen njuter av hembakat.
Cafévagnen är påkopplad om söndagarna då nostalgitåget rullar mellan Hultanäs och Åseda men vid evenemang kan du ibland åka rälsbuss hela sträckan Åseda-Virserum.
Vid nostalgidagarna i juni kan du dessutom åka veteranbuss från Vetlanda som ansluter till aktiviteterna.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 32 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 22,6 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar
Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 16,7 km
Wallby Säteri är en personlig mötesplats strax utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 14 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.