Räven & Osten

Adress: Lida, 570 81 Järnforsen Visa karta

Adress: Lida, 570 81 Järnforsen

Småländskt mathantverk. På gården Lida utanför Järnforsen ystas sedan 2013 hantverksmässigt och småskaligt producerad ost på komjölk levererad från en lokal bonde.

Räven & Osten är ett litet ysteri i hjärtat av Småland.
På gården Lida utanför Järnforsen ystas det ost sedan slutet av september 2013, i den ombyggda ladugården från 1890-talet. Osten tillverkas på ett hantverksmässigt och småskaligt vis, med komjölk levererad från en närboende bonde.

Sommarcafé med fint fika och mackor med gårdens ost, ekologiskt kaffe, glass från Koalyckan och mycket annat.

Sommarcafé från 1 juli till 13 augusti, torsdag-måndag kl 11-16. Här finns lättare luncher, fika, gårdsbutik och gårdens egen ost, gjord på komjölk från en grannbonde. I butiken finns produkter från lokala producenter, t.ex. honung, såpa, brickor och vykort samt böcker, marmelad och ljuvlig kolasås. Vi har också ett loppisrum i anslutning till gårdsbutiken. Det finns sittplatser ute och inne och en milsvid utsikt får ni på köpet!
Välkomna!

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 29 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 15,3 km
Wallby Säteri är en personlig mötesplats strax utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 10 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 15,1 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.