Zipline äventyr

Adress: Little Rock Lake AB Visa karta

100 %

5 av 5 rekommenderar

Adress: Little Rock Lake AB

Via 16 stationer som utgörs av torn, träd, plattformar och klipphyllor, svischar du fram bland trädtopparna. Du far över gölar och raviner. Som högst är du 52 meter upp i luften.

Europas längsta zipline med 4 km lina djupt inne i skogen fördelat på 16 stationer som utgörs av torn, träd, plattformar och klipphyllor, där du svischar fram bland trädtopparna.

Du far över gölar och raviner. Som högst är du 52 meter upp i luften och åker som snabbast 75 km/h.

När ni pausar på stationerna berättar guiden om naturen i Kronoparken och om de småländska djuren. Det finns chans att få se älg och rådjur – om inte skriken och skratten från er som åker blir för höga.

Det finns tre banor med olika adrenalinnivåer, familjebanan är kortare och tar ca två timmar. Svarta banan tar ca 3 timmar (totalt 2155 meter 8 linor) och Nya Grön Blå banan tar ca 2 timmar (totalt 1186 meter 6 linor). Röda Kamikaze banan är en extra lång tur på ca 4 timmar (totalt 2610 meter 8 linor).

Zipline passar alla från 5 till 99 år

Från 5 år kan barn tandem-zippa med vuxen och från 11 år kan man zippa själv. Två guider medföljer alltid som svarar för säkerheten i banan samt berättar om naturen i Kronoparken och om de Småländska djuren.
Minimumvikt 35 kg maximumvikt 125 kg och barn under 35 kg zippar med guide.

Ziplinen är öppen i alla väder, utom storm och åskväder.

Kläder för alla vädertyper rekommenderas. Sandaler eller flipp-flopp är ej tillåtna. Gravida kvinnor rekommenderas inte zippa. Psykiskt och fysiskt stabil är ett måste.

Se företagets hemsida för nyheter som kommer under 2018.

Visa mer

Om denna aktivitet

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 28 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Centralhotellet i Vetlanda

Avstånd: 27,4 km
Centralhotellet är ett personligt trestjärnigt affärshotell mitt i Vetlanda som passar lika bra för familjen. Här kan du känna dig som hemma! Alla rum är nyligen totalrenoverade med ljusa färger och fräscha badrum. Kvalitetssängar bäddar för en god natts sömn. Viasat sport och Viasat fotboll finns på alla rum för de sportintresserade!
Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 25 km
Wallby Säteri är en personlig mötesplats strax utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Vandrarhem och grupplogi

Trollebo Gård

Avstånd: 17,6 km
Vackra Trollebo Gård ligger vid den rofyllda sjön Värnen. Trollebosjön, som den också kallas, har goda fiskemöjligheter. Båtar, kanoter och paddleboards finns att hyra.