Loaklev Lustgård

Adress: Loaklev 7, 574 96 Vetlanda Visa karta

Adress: Loaklev 7, 574 96 Vetlanda

Loaklev Lustgård ligger i Skirö, Smålands trädgård, med en vidunderlig utsikt över skog och odlingslandskap. På gården finns biodling, får, gäss, ankor, kaniner och höns, de flesta av lantras. Försäljning av gårdens produkter i gårdsbutiken.

Loaklev Lustgård är en liten gård med självhushåll som inriktning. De lägger stor vikt vid att bedriva både odling och djurhållning så naturligt som möjligt. Som besökare blir man oftast välkomnad av deras glada vallhund och av gårdens gäss, höns och ankor som strövar fritt och pickar i gräset. Fåren betar i hagarna med sina lamm och i blommorna och de många fruktträden surrar det frenetiskt av alla bin från gårdens bikupor. I gårdsbutiken säljer de honung, både ”vanlig” och smaksatt, marmelader, äppelmust, dressing, lammskinn och hantverk i skinn och ull m m. Allt är producerat på gården med gårdens råvaror som bas. Vid tillgång finns även grönsaker och ägg till försäljning. Ett besök i Loaklev Lustgård är lite som att göra en resa tillbaks i tiden och uppleva hur det kunde se ut på en liten gård i Småland förr i tiden.
På hösten när äpplena har mognat är gårdmusteriet öppet. Då finns möjlighet att ta med egna äpplen för mustning och pastörisering.

Ytterligare information finns på företagets hemsida.

Visa mer

Om denna aktivitet

 • Telefonnummer
  0046 (0)383-46 20 42
 • Mobilnummer
  0046 (0)730-672 676
 • Gatuadress
  Loaklev 7
 • Postadress
  574 96 Vetlanda
 • E-post
 • Webbsida
 • Externa länkar
 • Öppettider
  Vanligtvis öppet från den 15 juni - 15 oktober fre-sön kl. 13:00-17:00 med reservation för eventuella ändringar. Se gärna hemsida eller facebook för aktuell information. Övrig tid enligt överenskommelse. Ring 073-067 26 76

Avstånd

 • Tågstation
  Vetlanda Resecentrum 17 km

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Kröken

Avstånd: 5,1 km
Hyr boende mitt i det småländska höglandet. En miljö med anor från 1800-talet där ni får tillgång till bastu, vedeldad badtunna och äventyrsaktiviteter som mountainbike, kanoter och äventyrsdagar
Hotell och pensionat

Wallby Säteri - Country Resort

Avstånd: 2,6 km
Wallby Säteri är en personlig mötesplats strax utanför Vetlanda. Trakten kallas för Smålands Trädgård och herrgården med tillhörande rum och stugor ligger vackert vid stranden av Skirösjön. Här mår man bra i en miljö omgiven av stora skogar, öppna fält och beteshagar, 300-åriga ekar och spegelblanka sjöar. Hos oss får såväl privatpersoner som företag en upplevelse långt i från vardagen.
Campingplatser

Guldvaskningen i Ädelfors (campingplats)

Avstånd: 4,2 km
Deras egen campingplats, det klart populäraste alternativet. Eget tält, bil, husbil eller husvagn – det finns gott om plats. Öppet året runt.