Vandra i Vetlanda kommun

Adress: Storgatan 5B, 574 32 Vetlanda Visa karta

Adress: Storgatan 5B, 574 32 Vetlanda

Det finns ett antal kortare vandringsleder i Vetlanda med omgivningar. Illharjen runt, Klockesjön, Höglandsleden och den historiska vandringen i Vetlanda är exempel på leder som ger dig fina natur- och kulturupplevelser till fots.

Hälsans Stig - 5 kilometer - Start Vetlanda Torg och runt hela Kvarndammsområdet och längs bäckstråket tillbaks till torget. Tid 1 timme.

Illharjenrundan - 2,7 kilometer - Start i Vetlanda. Tillgänglig vandringsled även för rullstolsburna och barnvagn. Leden går genom Illharjens naturreservat och utefter Emån. Tid 1 timme.

Klockesjön - 10 kilometer - Start Ramoa äventyrsbyn. Runt Klockesjön är det en varierad terräng med odlingslandskap och skogar. Den idylliska kyrkbyn Ramkvilla ligger som en pärla där sjöarna Örken och Klockesjön möts. Tid 2 timmar.

Historisk vandring - 3,1 kilometer - Start i Vetlanda. Följ med på en historisk vandring i Vetlanda stad - från det medeltida bysamhället till den moderna handelsstaden. Tid 1 timme.

Höglandsleden, en del av Smålandsleden. Hela Höglandsleden är på totalt 44 mil, 142 kilometer av leden ligger i Vetlanda kommun. Leden bjuder vandraren på blandade upplevelser från ren vildmark till levande landsbygd. Du kan göra stopp längs leden och ta en kopp kaffe i något av landsbygdscaféerna och övernattningsmöjligheter finns i vindskydd, stugor och herrgård.

Vetlandarundan - 27 kilometer - Start Östanå vid Korpstugan. En natur- och kulturhistorisk vandring i Emådalen och Vetlandas omnejd. Det finns möjlighet att dela sträckan i kortare etapper. Tid 3 - 4 timmar.

Till rundorna finns en vägbeskrivning med en presentation av sevärda platser som passeras under turerna. Karta och beskrivningar finns att köpa på Vetlanda Infocenter för 20:-/ per karta eller att ladda ner på vår webb.

Show more

Avstånd

  • Tågstation
    Vetlanda Resecentrum 0,2 km